Lokalni i beogradski izbori biće 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije, Ana Brnabić donela je odluku da se prihvati zahtev opozicije da se svi lokalni izbori održe u istom danu sa beogradskim izborima, 2. juna, prenose srpski mediji. Ovu odluku, Brnabuić je, kako kaže, donela uz konsultacije i savet predsednika Republike, Aleksandra Vučića.

Brnabić je time prihvatila predlog koalicija “Srbija protiv nasilja” i “NADA”, ali on iziskuje promenu zakona o lokalnim izborima u članu 35, te da je važno da se ova promena učiniti što pre. Premijerka je istakla da očekuje da se sa tim predlogom izmene zakone ide zajedno sa opozicionim poslanicima kako bi se pokazalo jedinstvo u teškom trenutku za Srbiju i građane. Izmena zakona trebala bi biti usvojena u subotu, 20., a lokalni izbori raspisani u nedelju, 21. aprila.

Predsednica Skupštine izjavila je da i dalje stoji iza toga da je ova izmena Zakona o lokalnim izborima presedan i to ne najbolji demokratski, ali da je mišljenje promenila jer u ovom trenutku postoji više nego dvotrećinska većina da se taj, za zemlju važan presedan, napravi. Na njenu odluku uticala je i izuzetno teška situacija u kojoj se Srbiji nalazi i kontinuirani pritisci.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio