Miloš Kruščić izabran za novog glavnog trenera Spartaka

Rukovodstvo FK “Spartak Ždrepčeva krv” predstavilo je danas, 9. aprila novog Šefa stručnog štaba ovog kluba, nakon odlaska Nenada Lalatovića. Za novog glavnog trenera subotičkog prvoligaškog kluba izabran je Miloš Kruščić.

Četrdesetsedmogodišnji Kruščić je u dva navrata bio član Spartaka, prvo kao igrač, a drugi potom i kao prvi pomoćnih tadašnjeg šefa stručnog štaba, ruskog trenera Andreja Černišova.

Nakon perioda kada je kod nas bio trener u stručnom štabu, Miloš je bio samostalni trener u nekoliko klubova u našoj zemlji i inostranstvu. Siguran sam da će svojim znanjem, radom i iskustvom pomoći klubu da izađemo iz rezultatske krize, da prekinemo seriju loših rezultata i da što pre obezbedimo opstanak u Ligi što neće biti nimalo lako – izjavio je predsednik kluba FK “Spartak Ždrepčeva krv” Nikola Simović, dodajući da smatra da je Kruščić dobar izbor i da će se, zbog prethodnih iskustava sa Spartakom, vrlo lako navići na radu u klubu.

Ugovor sa Milošem Kruščićem Spartak je potpisao do kraja sledeće sezone, tj do 31. maja 2025. godine.

Simović je poručio da je neuspeh Spartaka što nije uspeo da ostvari automatski ulazak u plej-of i osam najboljih, ali da će upravo rad na poboljšanju rezultata i bodova na rang-listi biti primarni cilj kluba koji će se postići radikalnim promenama i radom na predstojećim utakmicama.

Već danas moramo da zaboravimo šta je bilo, da krenemo kao da je prvesntvo tek počelo i da se, od cilja koji je bio plej-of, nažalost izborimo za opstanak u Ligi – poručio je Spartakov sportski direktor Ljubiša Dunđerski.

Spartak poznajem vrlo dobro, bio sam i igrač i pomoćni trener. Drago mi je da sam se vratio u srpski fudbal, oduvek sam želeo da radim u svojoj zemlji i da budem srećan. Situacija je takva kakva jeste, ali moramo što pre da ostvarimo opstanak, to je jedino što je sada aktuelno. Okrećemo novi list, moramo biti pozitivni. Spartak ima dobar tim i igrače ali moramo da podignemo ekipu posle loših rezultata – istakao je Kruščić stavljajući fokus na utakmici koja se igrati u ponedeljak, 15. aprila protiv ekipe FK “Javor” iz Ivanjice.

Pored Miloša Kruščića, u Spartak kao prvi pomoćni trener dolazi i Željko Miković.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio