Miloš Vučević mandatar za sastav nove Vlade

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je juče da je Narodnoj skupštini Republike Srbije predložio Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije.

U saopštenju predsednika Republike navodi se da je odluka o predlogu kandidata za predsednika Vlade Srbije doneta na osnovu člana 112 stav 1 tačka 3 i člana 127 stav 1 Ustava Republike Srbije („Službeni glasnik Republike Srbijeˮ, broj 98/2006), člana 18 i člana 24 stav 3 Zakona o predsedniku Republike („Službeni glasnik Republike Srbijeˮ, broj 111/07), a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

– Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade. Ukazujem svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

Pred predsednikom Vlade je zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe „EXPO 2027 Beograd“ koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

Očuvanje mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade – navodi se u obrazloženju odluke predsednika Srbije.

⁠Ova odluka se dostavlja Narodnoj skupštini Republike Srbije i stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbijeˮ.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio