Mirko Bajić podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini Grada Subotica

Na današnjoj sednici Skupštine grada Subotica, odbornik političke stranke nacionalne manjine Saveza Bačkih Bunjevaca, Mirko Bajić, podneo je ostavku na odbornički mandat. Bajić se u toku dana oglasio i saopštenjem za medije koje u celosti prenosimo.

Mirko Bajić bio je odbornik Skupštine grada Subotice 30 godina. Uvek je biran na svoje ime i kao prvi na svojoj stranačkoj listi. U mandatu ove Skupštine bio je deo skupštinske vlasti sa Savezom Vojvođanskih Mađara i Srpskom Naprednom strankom.

Na svakoj skupštini je otvoreno i bezrezervno davao podršku strankama na vlasti i posebno Gradonačelniku grada Subotice predsedniku Srpske Napredne Stranke. Na ostavku se odlučio kao jedinom korektnom i mogućem rešenju, jer nije želeo menjati stavove, a razlog je ekstremno i pogubno delovanje odbornika i predsednika odborničke grupe Srpske Napredne Stranke Veljka Vojnića, ne samo na njega lično nego i na njegovu porodicu. Ovo delovanje Veljko Vojnić usmerio je nakon poslednjih izbora za Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine, na kojima je uz Suzanu Kujundžić Ostojić i uz pomoć istomišljenika, potpuno preuzeo kontrolu nad radom Saveta, institucija i finansijskih sredstava Saveta sa kojima raspolaže. Odlukama je potpuno izbacio iz normalnog rada ne samo Mirka Bajića, takođe člana Nacionalnog saveta, nego i sve istomišljenike, a iz očigledno ličnih razloga. Veljko Vojnić je bivši Ligaš, postao je visoki funkcioner Srpske Napredne Stranke i svoje političko delovanje ispoljavao je na isti način, na čega je odbornik Mirko Bajić više puta ukazivao na Skupštini i zbog toga je doživeo torturu, ne samo on nego i njegova porodica. Za ovakvo delovanje Veljko Vojnić, predsednik odborničke grupe Srpske Napredne stranke u Skupštini Subotice, očigledo je imao nečiju političku podršku, čiju zna on.

Reagujući na ove činjenice odbornik Mirko Bajić, ostavkom je napustio Skupštinu grada Subotice kako bi u buduće mogao delovati korektno i bez opterećenja. Sve podatke o razlozima ostavke, bivšem i sadašnem političkom delovanju Veljka Vojnića, izneće u javnost mimo Skupštine grada u cilju saopštavanja istine i sopstvene zaštite.

Subotica 04. 04. 2024.

Mirko Bajić, predsednik Saveza Bačkih Bunjevaca

foto:/ www.sbb.org.rs/mirko bajić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio