Na sportskim objektima postavljene table “Subotica – Evropski grad sporta 2024”

Odlukom Evrospke asocijacije prestonica i gradova sporta, ACES Europe, iz Brisela, 1. juna 2023. godine odlučeno je da Subotica ponese titulu Evropske prestonice sporta u 2024. godini. Tim povodom, u našem gradu organize se niz promotivnih aktivnosti, a jedna od njih je postavljanje tabli i banera sa natpisom “Subotica – Evropski grad sporta 2024.”

Postavljeno je ukupno deset tabli, jedna se nalazi kod mene u kancelariji, jedna u Sportskom savezu Grada Subotice, dve su postavljene na teniskim terenima u Dudovoj šumi, imamo ih na bazenu “Dudova šuma”, na bazenu “Prozivka”, na terenima u Prvomajskoj ulici, na Gradskom stadionu, Hali sportova, Gradskom hipodromu i strelištu. Nešto su table, a nešto su propusne cerade, sve zavisi od terena na kojem su postavljene. Njihova uloga je da i širu javnost obavestimo i upoznamo sa tim da je Subotica za 2024. godinu nosilac titule Evropski grad sporta. Mislimo da na ovaj način šaljemo lepu sliku jer se na svim navedenim terenima igraju i razni međunarodni turniri, takav je i plan kada se dele medalje, priznanja, pehari, da table budu pozadina – istakla je za “LovaLova” portal Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine.

Prema njenim rečima, promotivne aktivnosti biće nastavljene tokom cele godine, pre svega kroz mnogobrojne besplatne školice sporta.

Trenutno smo u dogovoru sa klubovima. Pred kraj školske godine, otprilike u drugoj nedelji juna ćemo jasno objaviti gde će sve tokom letnjeg raspusta biti moguće ići na besplatan sport. U sklopu promocije imamo i par turnira koji će biti održani, ali ćemo to unapred najaviti – poručila je Aleksić.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio