Naredne nedelje Sajam zapošljavanja u Subotici

Subotička Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje prvi u ovoj godini Sajam zapošljavanja, u petak, 12. aprila, od 10 do 13 časova, u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Subotica, Jovana Mikića 12.

Dolazak na manifestaciju najavilo je 27 poslodavaca koji su prijavili potrebu za zapošljavanjem preko 400 radnika različitih obrazovnih profila, što je dobra prilika za nezaposlene da pronađu adekvatno zaposlenje kako u svom osnovnom, tako i u alternativnom zanimanju – istakla je Tijana Kerleta, načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere u subotičkoj Filijali NSZ-a, dodajući da će na sajmu traženi biti operateri u proizvodnji sa završenom osnovnom školom u oblasti mašinske, elektro, tekstilne i prehrambene industrije, zavarivači, bravari, operateri na CNC mašinama, metaloglodači, namotavači, metalostrugari, mašinski tehničari, tehničari održavanja, viljuškaristi, magacioneri, elektroinstalateri, autoelektričari, točioci goriva, moleri, tesari, zidari, keramičari, monteri klima uređaja i solarnih panela, šivači, agenti osiguranja, laboratorijski tehničari, poljoprivredni tehničari, trgovci, pekari, konobari, poslastičari, i vozači C i E kategorije.

Lica sa VI i VII stepenom stručne spreme tehnološkog, hemijskog, mašinskog i elektro usmerenja. Nezaposlenima je na Sajmu zapošljavanja omogućen direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca kako bi im se predstavili i izneli svoje profesionalne karakteristike, ostavili dobar  utisak i predali im svoje radne biografije (CV) i prijave za zaposlenje, po mogućstvu i za veći broj radnih mesta.

U neposrednom kontaktu sa kandidatima poslodavci preuzimaju njihove radne biografije, obavljaju preliminarne razgovore, ili se na licu mesta dogovaraju o uslovima za zapošljavanje.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio