Novi uspeh subotičkih kikboksera na dva Evropska kupa – FOTO

Takmičari Kik boks Kluba „Top Fighter“ protekla dva vikenda učestvovali su na dva Evropska kupa. U Sarajevu, BiH, od 12. do 14. aprila održan je Grand Prix na kojem su učestvovale reprezentacije i klubovi iz 19 zemalja, sa oko 650 takmičara koji su se nadmetali u tri ringovne i tri tatami discipline. Subotičani su nastupali sa četri takmičara u ringovnim disciplinama i osvojili dve srebrne i bronzanu medalju.

U mlađim juniorima Aleksandar Tot u kategoriji do 51 kg, disciplina low kick, je imao svoj prvi nastup na međunarodnom takmičenju. Iako je u četvrtfinalu izgubio na poene od takmičara iz BiH i ovog puta ostao bez medalje, dao je svoj maksimum u meču i stekao dragoceno iskustvo.

U starijim juniorima, Martin Toldi je u kategoriji do 63.5 kg, disciplina K1, u finalu izgubio od nezgodnog takmičara iz Moldavije i osvojio srebrnu medalju.

Takođe u disciplini K1, Milica Despotović u kategoriji do 52 kg i Nikola Lončar u kategoriji do 75 kg, po prvi put su nastupali na međunarodnom takmičenju u seniorskoj konkurenciji. Despotovićeva je u polufinalu radila meč protiv iskusne takmičarke iz Mađraske, izgubila na poene i osvojila bronzanu medalju. Sa druge strane, Lončar je u polufinalu radio sa iskusnim borcem iz Slovačke i uspeo da pobedi 2:1. U nastavku takmičenja se u finalu susreo sa dugogodišnjim reprezentativcem Izraela, gde Lončar nije uspeo da sprovede u meču isplaniranu taktiku što je dovelo do poraza na poene i osvajanje srebrne medalje.

Samo nedelju dana kasnije Despotović Milica i Lončar Nikola su na poziv selektora kik boks reprezentacije Srbije otputovali na takođe Evropski kup, Top Ten – Bugarska, koji je trajao od 19. do 21. aprila u Plovdivu. Na ovom takmičenju učestvovale su reprezentacije i klubovi iz 21 zemlje, sa oko 800 takmičara.

Milica Despotović je u kategoriji do 52 kg, u disciplini K1 osvojila bronzanu medalju, dok je Nikola Lončar u kategoriji do 75 kg, disciplina low kick, u četvrtfinalu pobedio domaćeg takmičara, da bi polufinalu takođe od domaćeg takmičara izgubio na poene i zadovoljio se bronzanom medaljom. Tim reprezentacije Srbije predvođen je selektorom Sinošom Vladimirovićem i trenerima reprezentacije, Dejanom Pavićem i Vladimirom Bogovićem. Ekipa sastavljena od juniora i seniora, nastupala je sa 13 takmičara i osvojila pet zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje u low kick i K1 diciplinama.

Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima svojih takmičara u protekla dva vikenda. Kupovi su odlična provera i iskustvo za veća međunarodna takmičenja. Ovim prilikom želeo bih da se zahvalim Kik boks savezu Srbije koji je organizovao prevoz takmičara autobusima do Sarajeva, kao i selektoru Vladimiroviću koji je na kontrolna takmičenja pozvao dvoje naših takmičara kojima je ovo prva godina u seniorima, i kojima će učešće mnogo značiti za uspeh, u jakoj seniorskoj konkurenciji, na predstojećim takmičenjima – istakao je za LovaLova portal Alen Heralić, trener subotičkog Kik boks Kluba “Top Fighter”.

foto:/ KBK “Top Fighter”

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio