Osam medalja za “Top Fighter” na takmičenjima u boksu i ful kontaktu

Takmičari Kik boks Kluba „Top Fighter“ proteklog vikenda su učestvovali na dva takmičenja. U Prokuplju je održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u boksu za mlađe uzraste, gde su subotički borci osvojili srebrnu i bronzanu medalju. U isto vreme, u Novom Sadu je održano Prvenstvo Vojvodine u disciplini ful kontakt. Tom prilikom “Top Fighter” je nastupio sa šest takmičara i osvojio jednu zlatu, četri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Na Prvenstvu Srbije u boksu, kadet Stefan Repčen je u kategoriji do 40 kg, u četvrtfinalu pobedio prekidom u prvoj rundi, dok je u polufinalu nadjačao domaćeg boksera, ali je domaći teren presudio kod sudija pa je Repčen izgubio na poene i osvojio treće mesto. Junior Aleksandar Tot je u kategoriji do 48 kg, u četvrtfinalu i polufinalu ostvario dve pobede na poene, da bi u finalu presudilo iskustvo protivnika pa je Tot morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

Na Prvenstvu Vojvodine u ful kontaktu debitovao je stariji juniori Aleks Lošonc u kategoriji do 86kg. On je u polufinalu pobedio prekidom u prvoj rundi, pogodio desni midl kik nakon kojeg protivnik nije mogao da nastavi borbu, dok je u finalu doživeo poraz od fizički mnogo jačeg borca, čime je došao do srebrne medalje. Još jedna debitantkinja, juniorka Milena Kovačević koja se takmiči u kategoriji do 70 kg, prebačena je u seniorke kako bi imala borbu i stekla iskustvo. U finalnom meču je izgubila na poene od iskusnije takmičarke čime je osvojila srebrnu medalju. Takođe u finalu seniora, debitant Bojan Miškolci iz kategorije do 75 kg prelazi u kategoriju do 81 kg kako bi imao borbu. Prema rečima trenera KBK “Top Fighter”, Alena Heralića, Miškolci je izgubio na poene jer je trema na njegovom prvom meču učinila svoje, ali je njegov nastup bio dovoljan za osvajanje srebrne medalje.

Nakon godinu dana pauze, senior Nikola Kolar vraća se na takmičenja, on je u kategoriji do 67 kg, izgubio u tesnoj borbi u polufinalu čime je došao do bronzane medalje. Među starijim juniorima zanimljiv je bio meč Martina Toldi u kategoriji do 67 kg koji je vodio sve tri runde, da bi protivnik diskutabilno, u poslednjoj sekundi meča izjednačio kod dvoje sudija čime je kompjuter automatski dodelio pobedu protivniku. Seniorka Milica Despotović ponovo je bila uspešna pa je u svojoj kategoriji do 52 kg već rutinski osvojila zlatnu medalju.

Zadovoljan sam nastupom svojih takmičara, osvojene medalje Repčena i Tota sa prvenstva države u boksu su prve za naš klub otkako sam pre šest godina došao na čelo kluba i to nam veoma znači. Njihov nastup ne bi bio moguć da nije bilo bokserskog kluba Sloven iz Rume za koji smo nastupali. Ovom prilikom se zahvaljujem trenerima, Zoranu i Aleksandru Jovičiću koji su obezbedili četvorodnedvne pripreme na takmičenje i koji su decu vodili kroz mečeve na Prvenstvu Srbije u boksu, u Prokoplju – poručio je Heralić za „LovaLova“ portal.

foto:/ KBK „Top Fighter“

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio