Otkrijte tajne o „putovanju iz snova“ kroz pričaonicu u SGSU

Savremena galerija Subotica u utorak, 23. aprila organizuje pričaonicu pod nazivom “Putovanje iz snova” koja će se održati u okviru pratećih programa izložbe “1400 dana”, umetnice Ane Adamović. Početak pričaonice zakazan je za 19 časova.

Ana Adamović bavi se fenomenom masovnog turizma kroz svoj višegodišnji projekat “Tematski park”, kao nekom vrstom potrage za srećom, kao i ukorenjenom vezom između turizma i medijuma fotografije. Radovi iz serije nastaju analognom tehnikom kroz koju se turista pojavljuje ne kao povlašćeni pojedinac na odmoru, već sve više kao pripadnik bezmerne mase koja svetom putuje zahvaljujući jeftinim letovima i vreme provodi na mestima koja se po malo čemu razlikuju jedna od drugih, mesta koja se u današnjem svetu globalnog turizma prikazuju kao idilična mesta na kojima se svi konzumeristički snovi ostvaruju.

Gde danas putujemo? Kako biramo destinacije? Šta nam je važno da sačuvamo na svojim fotografijama? Kako se putovalo nekada? Ovo su samo neka od pitanja o kojima ćemo govoriti, a pričaonicu će voditi Ivana Ćirić, profesorka u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ i Boris Tot, turistički vodič, uz asistenciju Jasmine Jovančić Vidaković, više muzejske edukatorke SGSU. Pridružite nam se u pričama o našim i vašim putovanjima – poručuju iz Savremene Galerije Subotica.

foto:/ Savremena galerija Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio