Prvog maja. pred Subotičanima je 47. Trimbi

Gradski savez „Sport za sve“ Subotice od 1976. godine tradicionalno povodom prvomajskih praznika organizuje sportsko rekraetivnu manifestaciju “Trimbi“ na kojoj su se se prvobitno vozile samo bicikle, a danas „Trimbi“ podrazumeva vožnju biciklom, klasičnim trotinetom, rolerima, pešačenje ili lagano tračanje od Subotice do Palića. U Trimbiju je, prema rečima organizatora, nekada učestvovalo između dve i tri hiljade učesnika, u poslednjih desetak godina taj broj je mnogo manji, oko 300, ali se oni nadaju da će naredne godine doneti veću popularnost ove manifestacije kroz koju je, za skoro 50 godina, prošlo oko 35.000 Subotičana.

Te daleke 1976. godine Opštinski savez za sportsku rekreaciju „Partizan“, sadašnji Gradski savez Sport za sve, je uz glavnog donatora Fabriku bicikla „Partizan“ iz Subotice započeo manifestaciju koja i danas ima za cilj da animira i motiviše građani svih uzrasnih kategorija da praznik rada proslave baveći se rekrativnom aktivnošću na otvorenom, podstičući stanovništvo na svakodnevnu fizičku aktivnost radi unapređenja zdravlja i kvaliteta života. Od prošle godine Trimbi ima i ekološki aspekt i daje na značaju na razvijanju ekološke svesti građana i njihove promene odnosa u vezi sa tretiranjem otpada i organizovanja događaja bez otpada – istakao je Dušan Gvozdenović, predsednik Gradskog saveza „Sport za sve“.

Svaki učesnik je u obavezi da na startu uplati kotizaciju za učešće uz koju dobija po jedan učesnički karton koji je potrebno obavezno overiti na dve kontrolne tačke, tj na startu i cilju, kao dokaz da se prešla zadata deonica. Na startu u Subotici, kod zgrade Jadran, biće postavljena i ekološka kutija u koju učesnici mogu da ubace određenu količinu ranije sakupljenih plastičnih čepova, dok će na cilju će biti postavaljena druga ekološka kutija u koju će učesnici moći ubacivati plastični otpad sakupljen tokom tokom vožnje ili okoline cilja.

U 10 časova na terenu za mali fudbal SRC Palić organizovaće se „Ekološki poligon spretnosti biciklom“ za sve koji stignu na cilj do 10 časova, a žele da se oprobaju i učestvuju u poligonu. Naglašavamo da nije u pitanju trka već rekreativna vožnja ili pešačenje i da svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj do 12 časova, ali sa obaveznim overenim učesničkim kartonom kao dokazom da su prešli zadatu deonicu učestvuju na kraju programa u izvlačenju nagrada – izjavila je Merima Kulić, generalni sekretar Gradskog saveza „Sport za sve“ dodajući da će se 12:30 časova, u trajanju od tridesetak minuta na terenu za mali fudbal Fk Palić, proglasiti nastariji, najmlađi učesnici, kao i izvlačenje srećnih dobitnika utešnih nagrada i glavnih nagrada.

foro:/ Gradski savez Sport za sve/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio