Šesti „Serbia Business Run“ na Paliću 25. aprila

Šesta po redu „Serbia Business Run“ trka na Paliću, ove godine biće održana u četvrtak, 25. aprila, a početak manifestacije najavljen je za 18 časova. Osim u Subotici, serija trka se i ove godine sprovodi u još tri grada Srbije – u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je „team-building“ trka u kojoj učestvuju zaposleni iz kompanija koje se prijave. Prošlogodišnji palićki „Serbia Business Run“ oborio je sve  rekorde sa preko 1000 učesnika.

„Serbia Business Run“ je trka od pet kilometara, trče se dva kruga po dva i po kilometra po Paliću, a nakon toga u „Trkačkom gradu“ svi učesnici ostaju na „team building“ druženju gde dobijaju okrepu, piće i hranu, dok je u večernjim časovima predviđen i koncert. Događaj se tradicionalno održava četvrtkom, nakon posla, a jedna kompanija čini jedan tim. Dužina staze od pet kilometara dozvoljava i manje aktivnim članovima da kombinuju trčanje i hodanje, a naprednijim trkačima da ostvare lični ili kompanijski rekord. Tri najbolja rezultata unutar jedne kompanije se sabiraju.

Od ove godine formirana je “Adria corporate run liga”, rezultat uduživanja „Serbia Business Run“ trka iz Bosne, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Što znači da će kompanije koje pobede na svim lokalnim trkama, učestvovati na Grand Prix-u, u Podgorici, naredne godine, gde će biti veliko finale. Prve tri kompanije iz svake trke imaju pravo da pošalju svoje zaposlene da učestvuju u finalu. Do sada je na Subotica Business Run-u prijavljeno oko 780 učesnika, očekujemo da će do samog starta biti oko 1000 prijavljenih. Ove godine, posluži će nas i vreme, kako prognoziraju meteorolozi, a drugačije od prošle je bolja hrana, dok svaki učesnik dobija i sportsku maramu – bandanu kao poklon u startnom paketu – kaže Žika Savin, direktor “Subotica Business Run“-a dodajući da će i ove godine događaj pratiti veliki broj fotografa, pa će sve prijavljene ekipe imati priliku da se fotografišu i zabeleže lepe uspomene sa učešća na „Serbia Business Run“-u. Fotografije sa događaja, kao i svake godine, biće objavljene na Flickr-u „Serbia Business Run“-a, kao i na portalu „LovaLova“ koji će prenositi sva dešavanja sa trke.

Prijemni centar se otvara u 14 časova, potom i “Trkački grad” od 16, a trka startuje u 18 i trajaće do 19 časova, dok će ceo program trajati do 22 časa. Nakon trke organizovana je “after work & run” žurka na kojoj će nastupiti “Punkermotoren band”.

Serbia Business Run je i ekološki orijentisana manifestacija time što je “plastic free“ događaj.

Imaćemo vodu u limenkama koje će kasnije biti reciklirane, a energiju ćemo obezbediti iz solarnih panela. Plaća se kotizacija po zaposlenom i svako ko želi može da prijavi svoje zaposlene putem sajta www.serbiabusinessrun.com“ – poručuje Veroljub Zmijanac, direktor serije trka koje se dešavaju po Srbiji, uz dodatak da trke i ove godine imaju humanitarni karakter.

Po uzoru na prethodnu, i ove godine, u saradnji sa „Vojvodinašumama“ sadićemo stabla. Kompanije mogu da učestvuju u akciji „Trka za šume“ gde mogu da kupe stabla, cena jednog stabla je 1200 dinara. Kompanije koje kupe stabla imaće zelene startne brojeve, a ideja nam je da se za jednog učesnika kupuje jedno stablo, tako da svaki učesnik trke dobija stablo koje će biti posađeno u njegovo ime“ – objašnjava Zmijanac.

foto:/ Flickr.com/Subotica Business Run 2023

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio