Sutra Gradska smorta u pružanju prve pomoći

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica u subotu 13. aprila, sa početkom u 10 časova organizuje Gradsku smotru u pružanju prve pomoći i realističnom prikazu povreda, oboljenja i stanja. Događaj će se održati na Trgu žrtava fašizma, ispred spomenika, gde je predviđeno otvaranje manifestacije.

Na Gradskaj smotri učestvuje oko 200 volantera koji su tokom školske 2023/2024. godine aktivno i u kontinuitetu prisustvovali obuci iz pružanja prve pomoći, i to kao članovi Sekcije za prvu pomoć i RPPOS Crvenog krsta Subotica. Takmičarski i edukativni poligoni biće postavljeni u centru grada, na Trgu Slobode, a najuspešnije ekipe u svim kategarijama predstavljaće gradsku organizaciju Crvenog krsta Subotica na ovogodišnjem Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Učešće na manifestaciji uzeće i predstavnici takmičarskih ekipa iz Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Novog Sada i Bačke Topole, a svojim učešćem manifestaciju će podržati Policijska uprava Subotica – odeljenje sabraćajne policije, dobravoljno vatrogasno društvo „Matica“ Subotica, Planinarski klub „Spartak“ Subotica, sportsko udruženje „SkyRunners”, aero klub „Ivan Sarić“ i Muzička škola Subotica sadržajima koji će obogatiti sam događaj poput vatrogasnog kamiona, veštačke stene i staze sa preprekama, prikazom padobrana i orkestrom.

foto:/ Freepik.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio