SVM predao svoju izbornu listu za lokalne izbore

Savez vojvođanskih Mađara predao je jutros, 29. aprila svoju izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji u Subotici. Prema rečima dr Balinta Pastora, nosioca liste, juče je prikupljeno 1479 potpisa za četiri i po sata.

Želeo bih da se zahvalim svim građanima Subotice i naselja koji pripadaju gradu što su nas podržali potpisima i što su izdvojili vreme da daju potpis SVM-u. Izborna lista “Saveza vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor” nastupa sa punom izbornom listom što znači da ima 67 kanidata. Dve trećine su najmanje sa fakultetskim obrazovanjem, vodili smo računa o tome da budu zastupljeni i poljoprivredni proizvođači, radnici iz sfere kulture, obrazovanja, sporta, a ima nekoliko kandidata na izbornoj listi koji nisu članovi Saveza vojvođanskih Mađara. Očekujemo dobar rezultat, da nas podrže Subotičani, svi oni koji su blagonaklono gledali na to što smo radili prethodne četiri godine – izjavio je Pastor.

Svoje ciljeve i prioritete SVM formuliše kroz tri najbitnije tačke.

To su očuvanje gradskog jezgra i duha Subotice, puno toga smo, ne samo govorili već i učinili u prethodne četiti godine. Drugi prioritet je razvoj Palića i njegovo vraćanje na turističku mapu, ne samo Republike Srbije nego i našeg regiona, a treći prioritet je ravnomerni razvoj svih gradskih i prigradskih mesnih zajednica – istakao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio