Za aktivnosti udruženja osoba sa invaliditetom namenjeno oko 270 miliona dinara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković dodelio je juče, 1. aprila ugovore o finansiranju aktivnosti Saveza udruženja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, u okviru programskog konkursa za 2024. godinu.

Selaković, koji je ugovore dodelio zajedno sa pomoćnicom ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, naveo je da je bilo 39 prijavljenih organizacija, od kojih sedam nisu ispunile propisane uslove.

Ministar je ukazao na to da su dodeljeni ugovori u ukupnoj vrednosti od 269.291.220 dinara, istakavši da je sve što Ministarstvo čini, kako kroz programski, tako i kroz stalno otvoreni konkurs, preko kojih savezi i udruženja mogu da računaju na pomoć i podršku, usmereno ka jednom cilju, a to je stvaranje Srbije bez barijera, države sa istim šansama za sve građane.

Prema njegovim rečima u toku izrada nacrta zakona o organizacijama osoba sa invaliditetom, koja se odvija planiranom dinamikom, a taj će dokument omogućiti organizacijama i savezima udruženja, koji budu ispunjavali zakonom propisane uslove po pitanju reprezentativnosti, finansiranje na više nivoa.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio