ABA liga 1 dolazi u Suboticu

U subotičkoj Hali sportova, pred četiri hiljade gledalaca, sinoć, 16. maja održana je odlučujuća utakmica košarkaša subotičkog “Spartaka” i novosadske “Vojvodine”, nakon koje je KK “Spartak office Shoes” postao šesti srpski klub koji će naredne sezone igrati u ABA ligi. U napetoj utakmici, Subotičani su uspeli da savladaju Vojvodinu rezultatom 80:74 (20:22, 19:14, 19:18, 22:20) i plasiraju se u elitni rang regionalne lige.

Prva četvrtina utakmice bila je izjednačena, gosti iz Novog Sada su imali minimalnu prednost od 20:22. U drugoj četvrtini, domaći Spartak je uspeo da iskoristi brojne greške koje je činila ekipa Vojvodine pa je ovaj segment utakmice završen rezultatuom 39:36.

Treća četvrtina bila je puna uzbuđenja i preokreta pa se vođstvo na terenu smenjivalo. Barna je bio ključni igrač u ovoj četvrtini, pošto je postigao važne poene i pravio konstantan pritisak pod košem protivnika. Treća četvrtina je završena u korist Spartaka, 58:54, a u poslednjoj četvrtini ekipa Vojvodina više nije mogla da parira spartaku koji je utakmicu završio rezultatom 80:74.

Najefikasniji igrač Spartaka bio je Filip Barna sa 21 poenom, dok je u napadu gostiju predvodio Kaningem sa 28 poena. Subotički “Spartak Office Shoes” će pored Crvene zvezde, Partizana, Mege, FMP-a i Borca predstavljati Srbiju naredne sezone u ABA ligi.

foto:/ FB/ KK Spartak Office Shoes

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio