Evropski put je strateška odluka Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je juče, 9. maja svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope, koji je u Botaničkoj bašti organizovao šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je važno da se podsetimo razloga zbog koga je EU nastala, osnova na kojima je nastala, kao i šta je to što nas spaja. On je ukazao na to da je EU najveći mirovni projekat u istoriji kontinenta, kao i da je za Srbiju to jedna od najvažnijih stvari – očuvanje mira, života i trasiranje života i budućnosti za mlade.

EU je naš najveći investitor i taj novac za nas nije mali. Bez EU ne bi bilo infrastrukturnih, školskih, prosvetnih, naučnih projekata, i za to iskazujem ogromnu zahvalnost i zemljama i ljudima u EU koji su pomagali Srbiju – poručio je Vučić.

Žiofre je naglasio da je EU potpuno posvećena podršci građanima Srbije da se pridruže velikoj, evropskoj porodici kojoj pripadaju.

Pridružite nam se u izgradnji našeg doma, da zajedno gradimo evropski dom koji može da sarađuje u ovim sve složenijim izazovima u svetu, da gradimo naš evropski dom u kojem želimo dobrodošlicu novim članicama – zaključio je ambasador.

foto:/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio