„Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ u Subotici

U Subotici će danas, od 10 časova, na Trgu Slobode biti realizovano drugo izvođenje projekta „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“. Ovaj projekat realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije, DDOR osiguranjem i EKO Serbia, a u saradnji sa gradom Suboticom. Projekat „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ za osnovni cilj ima promovisanje biciklizma kao sporta, bezbednost biciklista i urbane mobilnosti, odnosno smanjenje stradanja biciklista kao učesnika u saobraćajnim nezgodama. Ukupno je planirano pet izvođenja projekta u gradovima širom Srbije.

Biciklizam objedinjuje nekoliko različitih stvari – a to su sport, saobraćaj, ekologija i urbana mobilnost, pa je onda i logično da su se pomenuti partneri spojili oko ovog projekta. Projekat na sveobuhvatan način sagledava sve aspekte ove sportske aktivnosti, od bezbednosti do zdravog i održivog načina života. Ovaj projekat se realizuje i u svetlu predstojećih Olimpijskih igara i podizanja nivoa podrške našim sportistima na predstojećem najvećem svetskom sportskom takmičenju, kroz set edukativno-zabavno-sportskih aktivnosti namenjenih različitim ciljnim grupama, ali prvenstveno deci uzrasta od 5. razreda osnovne škole.

Promoter aktivnosti i jedan od realizatora aktivnosti u okviru projekta je Ivan Stević, proslavljeni biciklista i četvorostruki učesnik Olimpijskih igara.

foto:/ Freepik.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio