Grupa Hari Mata Hari održala koncert na palićkoj Letnjoj pozornici

Letnja pozornica na Paliću sinoć, 25. maja bila je puna do poslednjeg mesta, a brojni Subotičani koji su se okupili bili su spremni da daju “i prsten i zlatni lanac” za još malo stare, jugonostalgične pop muzike. Poznati bosanskohercegovački pevač Hari Varešanović, frontmen grupe Hari Mata Hari pokazao je zbog čega ovaj bend važi za jedan od najboljih sa prostora bivše SFRJ. Iako u šestoj deceniji života, Hari je sa lakoćom pevao i vladao scenom i odisao mladalačkom energijom, baš kao i brojna publika satkana od raznih generacija. “Volio bih da te ne volim”, “Starh me da te volim”, “Ne lomi me”, “Svi moji drumovi” i “Lejla” samo su neki od hitova koje je Hari Mata Hari sinoć izveo, a setio ih se svih iz svoje dugogodišnje karijere, od solo pesama do brojnih duetskih koje je pevao zajedno sa publikom. Plesalo se i pevalo kao da noć nema kraja, a kada je kraj ipak došao, velika zvezda i “kralj pop balada” našao je vremena za poneku sliku, autogram kao i izjavu za “Lova Lova” portal.

Mislim da je Letnja pozornica večeras bila puna magije, sjećam se da smo prije jedno deset godina bili u Hali sportova, bilo je baš prepuno i jedva sam čekao da ponovo dođem. Publika je bila višegeneracijska, i mladih i srednje generacije, praza simbioza. Trenutno puno sviram i nemam vremena sada za studio. Kada se puno putuje nema se vremena za ideje, čekaćemo još malo pa ćemo razmišljat’ o novim pjesmama. Svima koji me vole zahvalio bih se što prate moju muziku svo ovo vrjeme, muzika sama govori za sebe, ona je univerzalan jezik. Vjerovatno su pjesme dobre čim ih publika voli toliko dugo godina” – istakao je Hari za „Lova Lova“ portal nakon koncerta.

Iako je poslednji album “Sreća” izdat sada već davne 2009. godine, Hari je poručio da sa novim pesmama još ne žuri, kada neka dobra pesma naiđe onda će je snimiti, a do tada, pevaju se stari hitovi. Pesma “Lejla” koju je Hari Varešanović pevao 2006. godine na Evroviziji i sa njom osvojio viskoko treće mesto, dočekana je i sinoć na oduševljenje publike, a o samoj pesmi kao i o činjenici da poslednjih nekoliko godina Bosna i Hercegovina više ne učestvuje na ovom takmičenju, Hari je rekao sledeće:

Ja se više ne bih takmičio, star sam za to. Žao mi je što se Bosna više ne takmiči ali to je stvar državne televizije i o tome ne bih dalje pričao, prave razloge ne znam. Žao mi je što svoje predstavnike više ne šaljemo, ja sam uživao kada sam učestvovao, “Lejla” je bila nešto poslebno. Hitnova ima mnogo ali je “Lejla” bila događaj u mom životu, da, osvojili smo treće mesto, a pričali su nam da ćemo biti prvi. Volim vas puno! – uzviknuo je Hari, a potom pojurio brojnim obožavaocima za koje je našao još malo vremena.

 

foto i video:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio