Izabrana nova Pokrajinska vlada

Na nedavno održanoj sednici Skupštine AP Vojvodine većinom glasova izabrana je nova Pokrajinska vlada, a za predsednicu Pokrajinske vlade u novom mandatu izabrana je Maja Gojković.

U svom ekspozeu, Maja Gojković je predstavila planove, osnovne smernice, prioritete i ciljeve rada nove Pokrajinske vlade. Između ostalog, najavila je kontinuitet u realizaciji razvojnih projekata sa fokusom na oblasti privrede, saobraćaja, komunalne infrastrukture, kulture i socijalne zaštite.

U svim predstojećim projektima, tekućim, kapitalnim i razvojnim, u svim oblastima svoje nadležnosti, Pokrajinska vlada biće rukovođena interesima svih građana Autonomne Pokrajine Vojvodine, njihovom dobrobiti i prosperitetom. Tako ćemo, zajedništvom i pokretanjem svih potencijala i resursa, dati pun zamajac ostvarenju zacrtanih ciljeva i prevazilaženju svih izazova koji stoje pred Autonomnom Pokrajinom Vojvodinom i Republikom Srbijom – naglasila je Gojković i istakla da će Pokrajinska vlada u narednom periodu predstavljeni okvir ispunjavati konkretnim projektima, merama i svim drugim aktivnostima, u najboljem mogućem interesu svih građanki i građana Vojvodine.

Pokrajinsku vladu u novom sazivu čine Sandra Božić, izabrana za potpredsednicu Pokrajinske vlade, Otot Robert, izabran za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Vladimir Galić, izabran za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Dr Milan Popov, izabran za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za zdravstvo, Nemanja Erceg, izabran za pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nenad Ivanišević, izabran za pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Predrag Vuletić, izabran za pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Aleksandar Sofić, izabran za pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandra Ćirić Bošković, izabrana za pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Smiljka Jovanović, izabrana za pokrajinskog sekretara za finansije, prof. dr Branko Markoski, izabran za pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, Dane Basta, izabran za pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Bojan Vranjković, izabran za pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Skupština AP Vojvodine je imenovala Žolta Sakalaša za zamenika generalnog sekretara Skupštine Autonome pokrajine Vojvodine.

foto:/ Skupština AP Vojvodina

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio