Na Horgošu zaplena vredna 357.000 evra

Zaplena vredna 357.000 evra rezultat je rada carinskih službenika, koji su 8. maja na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili da se u prtljagu jednog putnika nalazi pravo malo neprijavljeno bogatstvo.

Neprijavljeni zlatni nakit i kolekcija luksuznih satova otkriveni su kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao “Mercedes Benz C 63 AMG“ stranih registarskih oznaka kojim je tročlana porodica stranih državljana putovala iz Beča ka Beogradu.

Upitani da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrično, ali je detaljnim pregledom koji je usledio utvrđeno da se u porodičnom prtljagu nalazi pregršt dragocenosti koje je vozač, prema sopstvenoj izjavi, navodno zaboravio da prijavi zbog preopterećenosti poslovnim obavezama.

Carinici su u prtljagu pronašli preko 200 dukata Franc Jozef vrednih preko 40.000 evra i čak 7 ručnih časovnika svetski poznatih marki vrednosti od 3.000 pa do 150.000 evra. Među otkrivenim časovnicima su se našli “Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon gold“ vredan 1000 evra, “Audemars Piguet Royal Oak Rose gold“ vredan 50.000 evra, “Philippe Patek Aquanaut Quartz“ vredan 16.000 evra, “Rolex Datejust 41“ vredan 9.000 evra, “Rolex Datejust 36“ novije generacije vredan 5.000 evra, “Rolex Oyster Perpetual 31“ vredan 4.000 evra i “Rolex Datejust 36“ iz Dizni kolekcije vredan 3.000 evra.

U prtljag je pored satova, bio zapakovan i vredan zlatni nakit – dva seta zlatnog nakita sa dijamatima i smaragdima, pet narukvica od kojih su pojedine poznatih marki “Bvlgari“ i “Chopard“, devet ogrlica, sedam pari minđuša od kojih pojedine sa dijamatima, safirima i biserima, četiri zlatna priveska, jedna zlatna medalja i 17 zlatnih prstenova.

Sve otkrivene dragocenosti su privremeno zadražane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Uvek savetujemo putnike da je najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i tako poštede sebe neprijatnosti i rizika da im one budu privremeno ili trajno oduzete. To se odnosi kako na lični nakit koji nosite na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića – poručuju iz Uprave carina.

foto:/ Uprava carina

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio