Na Žedničkom putu juče održan jednočasovni protest poljoprivrednika

Subotičko udruženje poljoprivrednika, je juče 19. maja ponovo organizovalo jednočasovni protest traktorista okupljanjem pored Žedničkog puta, kod Radine kafane. Saobraćaj ovoga puta nije zaustavljen, već su se, kako kažu, okupili na godišnjicu majskih protesta iz prošle godine kako bi ukazali na propuste koji još uvek postoje.

Što se tiče majskih protesta, potpisano je da bude 18.000 po hektaru da bi se uredilo tržište. Dolazi nam nova žetva, a tržište još nije uređeno. Imali smo dva sastanka sa prethodnom ministarkom Tanaskvić da se reši uređenje tržišta. Što se tiće cifre od 18.000 po hektaru, isplaćeno je možda 70%, puno ljudi se javlja, nisu verifikovane parcele, nisu dobili pare za subvencije, a dogovor je bio da se isplate do 31. marta – poručio je poljoprivrednik Marko Gabrić.

Paori traže sastanak sa novim ministrom poljoprivrede kako bi se rešili njihovi neispunjeni zahtevim od kojih je glavni vezan za uređenje robnih berzi.

Tražimo sastanak sa novim ministrom da vidimo šta će se dalje rešavati što je obećala prethodna ministarka. Akcize na dizel dobijamo samo jedan deo, isplata jako kasni, dva-tri meseca, a bio je dogovor je bio 14 dana – istakao je Gabrić dodajući da je jučerašnji protest ujedno i podrška poljoprivrednicima Šumadije i Velikog Pomoravlja kojima država ne daje subvencije za košenje livada.

Protestima su se priključili i paori iz Stare Pazove, Šumadije, Banata, Loznice i drugih krajeva Srbije.

foto:/ LovaLova

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio