Održan drugi Grand Prix u gađanju glinenih golubova

Drugi Grand Prix u gađanju glinenih golubova trajao je od 24. do 26. maja na strelištu SK “Premium” iz Subotice, a svoje učešće uzela su 34 takmičara iz Srbije i Hrvatske. Ovo međunarodno takmičenje organizovano je na strelištu koje je napravljeno po svim olimpijskim standardima i jedino je takvog tipa u ovom delu zemlje.

Iz SK “Premium” takmičilo se pet takmičara, klub je zauzeo prvo mesto u ekipnoj konkurenciji sa tri člana, kao i treće mesto u pojedinačnoj katagoriji.

U pitanju je grana olimpijskog sporta kojoj pripada i Streljački savez Srbije. Naš savez ima svoja nacionalna takmičenja koja se sastoje iz četiri godišnja Kupa, finala Kupa, Prvenstva Srbije i Prvenstva Vojvodie. Puca se puškama koje imaju neolučene, glatke cevi, sitnom sačmom od 24 grama. Gađaju se glineni golubovi koji su oblika pepeljare, težine oko 105 grama, sa velikom polaznom brzinom od 100 km/h – kaže Dalibor Tanasić iz Subotice, predsednik kluba “Premium” i reprezentativac Srbije.

Tanasić objašnjava da su pravila ovog sporta prilično jasna i očigledna, nakon što meta tj glineni golub bude izbačen, cilj je i da bude pogođen, a kao pogodak se smatra svaki hitac nakon kojeg i najmanji deo mete otpadne na vizuelno vidljiv način.

To je sport kojim ne može svako da se bavi jer lice koje želi da ga trenira mora da ima položenu obuku za oružje i pušku registrovanu na lično ime, što ograničava broj sportista. Mislim da čak 90 odsto Subotičani nije upoznato sa ovim sportom, a bilo bi lepo da se to promeni – poručuje Tanasić.

Prema njegovim rečima, drugi Grand Prix je prošao sjajno, takmičari su bili srećni i zadovoljni, organizacija je odlično urađena zavaljujući pomoći Sportskog saveza grada Subotice i pizzerije Arte Del Gusto.

U narednom periodu klub se sprema za Osijek i još jedan Grand Prix, ostali su nam četvrti Kup Srbije, finale Kupa i Prvenstvo Srbije u ovoj godini. Od seledeće godine kreću pripreme i za brojna međunarodna takmičenja. Zahvaljujemo se svima koji su svojim dolaskom uveličali ovo takmičenje, kao i na pozitivnoj atmosferi koja je vladala tokom takmičenja – naglasio je Dalibor Tanasić, predsednik SK “Premium” iz Subotice.

Rezultati II Grand Prix SK Premium

Pojedinačno

1.Anton Glasnović (Hrv)

2.Damir Mehkek (Hrv)

3.Dalibor Tanasić (SK Premium)

4.Branislav Grozdić (SK Premium)

5.Osman Martin (Hrv)

6.Stankov Stefan (Srb)

Ekipno

1.SK Premium (Tanasić, Grozdić, Pletikosić)

2.Strelac Gajdobra (Dangubić, Perisić, Čarnić)

3.JOKS (Drljača M., Drljača B., Stankov)

foto:/ SK Premium

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio