Održana treća sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je juče, 21. maja treću sednicu na kojoj su, između ostalog, izabrani i zamenici pokrajinskih sekretara u Pokrajinskoj vladi.

Izabrano je ukupno 12 zamenika pokrajinskih sekretara, Zoltan Tot izabran je za zamenika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Slađana Bursać za zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Jelena Dobrović Bojanović za zamenika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Doc. dr Olivera Ivanov za zamenika pokrajinskog sekretara za zdravstvo, Aleksa Grubešić za zamenika pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Aleksandra Radak za zamenika pokrajinskog sekretara za finansije, Goran Nikolić za zamenika pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Dušan Španović za zamenika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Dr Miodrag Drapšin za zamenika pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zlatko Mitić za zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Tatjana Ječmenica Jevtić za zamenika pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Tot Palimir za zamenika pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

U nastavku sednice, Skupština je razmotrila Sporazum o saradnji između Pokrajine Bengo, Republika Angola i Autonomne pokrajine Vojvodine i donela Zaključke koje je predložila Pokrajinska vlada.

Na jučerašnjem zasedanju, Skupština je donela Odluku o imenovanju člana Saveta Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Za člana Saveta tog fakulteta imenovan je dr Goran Latković, specijalista interne medicine iz Novog Sada.

foto:/ Skupština Autonomne pokrajine Vojvodina

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio