Oštrije kazne za bahate vozače, mladima sledi ograničenje konjskih snaga motora

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Goran Vesić najavio je gostujući na TV Prva da se intenzivno radi na izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima će znatno biti pooštrene kazne za bahate vozače.

Vreme je da za one koji se posebno bahato ponašaju u sobraćaju predvidimo meru oduzimanja automobila, mislim na one koji voze suprotnom stranom auto-puta, one koji brzo voze u naseljenom mestu, u zonama škola i zonama pešačkog prelaza. Osim toga, zabraniće se preticanje kamiona na auto-putu, što je takođe veliki problem. Zabraniće se kamionima da imaju rasuti teret koji nije pokriven ceradom – rekao je Vesić uz objašnjenje da će novim, pooštrenim kaznenim merama sigurno biti smanjen broj saobraćajnih nesreća. Ministar je takođe naglasio i značaj prevencije kako do nesreća ne bi došlo.

Mi kao ministarstvo insistiramo na tome da se, kada su u pitanju osobe do 25 godina, ograniči broj konjskih snaga automobila koje mogu da voze, za šta za sada postoji ograničenje za probnu vozačku. Međutim, ovo ograničenje treba da se proširi na godine života. Veliki broj ljudi koji gine u sobraćajnim nesrećama su upravo mladi koji koriste automobile koje ne umeju sa svojim vozačkim iskustvom da voze, pa je potrebno dodatno pooštriti – poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio