Otključavanje javnog prostora

Koliko znamo o prostoru u kom živimo? Znamo li koje se priče kriju iza zgrada pored kojih prolazimo svakodnevno? Pripada li javni prostor građanima i koje su mogućnosti za njegovo otključavanje i oplemenjivanje? Kako je nasleđe Subotice bilo aktuelno i moderno u svoje doba i šta danas ostavljamo potomcima?

Odgovore na ova pitanja daće dvodnevni program u Subotici koji za cilj ima pokretanje dijaloga, okupljanje i zajedničko promišljanje o potencijalima i svrsi javnog prostora, potrebama građana, odgovornosti stručnih lica koja dozvoljavaju promene javnog prostora u našem društvu, kao i o tome kako savremenost kreira nasleđe. Program je podržan od strane European Fund for the Balkans (EFB) u okviru The Engaged Democracy Initiative (EDI) programa.

Danas, 10. maja od 18 časova organizuje se šetnja „Lica ulice Petefi Šandorau Subotici“ koju će voditi prof. dr Viktorija Aladžić. Šetnja započinje kod Trga žrtava fašizma. Nakon šetnje sledi prijem u prostoru Udruženja “Klara i Rosa”,  upoznavanje sa prostorom i mogućnostima učešća u programima Centra.

U subotu, 11. maj, takođe u prostorijama Klare i Rose od 18 časova sledi projekcija filma „Umetnost sećanja“, dok je za 19:30 časova zakazana tribina „Javni prostor u savremenom kontekstu“.

foto:/ Klara i Rosa

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio