Pet izbornih lista na predstojećim lokalnim izborima

Izborna komisija grada Subotice donela je u petak, 17. maja, u zakonskom roku Odluku o proglašenju zborne liste kandidata za izbor odbornika Skupštine grada Subotica koji je raspisan za 2. jun tekuće godine.

Prema toj odluci, na izborima učestvuje ukupno pet lista, to su lista “Aleksnadar Vučić – Subotica sutra”, “Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor”, “Za pravednu Suboticu – DSHV – Starnka pravde i pomirenja – Tomislav Žigmanov”, “Subotica protiv nasilja – biram Suboticu – Nela Tonković” i Grupa građana “Za kulturnu Suboticu”. Takođe doneta je i odluka o ukupnom broju birača koji na teritoriji grada Subotice iznosi 125.457, a u skladu sa rešenjem koje je donelo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu” – izjavila je danas, 20. maja Tatjana Božić, predsednica Izborne komisije grada Subotica.

Božić je dodala da su odbijene dve liste, “Subotica danas” i “Subotica naš grad – udružena opizicija Subotice – nacionalna i demokratska”, obzirom da ne ispunjavaju zakonske uslove za proglašenje.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio