Predstava „Kus petlić“ po pedeseti put na sceni Narodnog pozorišta Subotica

Posetioci pozorišta vrlo dobro znaju šta znači kada jedna predstava doživi svoje pedeseto izvođenje. Predstava „Kus petlić“ po tekstu Ace Popovića u režiji Milana Neškovića, svojim jubilejom slavi pozorišnu umetnost u pravom smislu te reči. Pedeseto igranje ne predstavlja samo brojku, već simbolizuje posvećenost, trud i umetnički integritet celokupne ekipe koja je radila na ovoj predstavi, kao i neizmernu naklonost publike prema nezaboravnoj priči čiji ćemo svedoci biti i 3. juna od 19:30 na Sceni Jadran Narodnog pozorišta.

„Kus petlić“ je predstava koja je od svog prvog izvođenja osvojila publiku, zahvaljujući autentičnosti i univerzalnim temama kojima se bavi. Kroz komične, ali i dirljive trenutke, predstava istražuje ljudsku prirodu, slabosti i vrline, kao i snagu zajedništva i podrške. Likovi su slojeviti i životni, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i izazovima, što inspiriše gledaoca da se identifikuje sa njima i pronađe delić sebe u svakom od njih.

Pedeset izvođenja nije samo dokaz popularnosti predstave, već i njenog kvaliteta i trajne vrednosti. Ovaj jubilej slavi trud glumaca, režisera, scenografa, kostimografa i svih onih iza scene, čiji je rad doprineo da „Kus petlić“ postane ono što jeste – pravi dragulj naše pozorišne scene. To potvrđuje preko dvadeset nagrada na prestižnim festivalima, što je naše pozorište postavilo na mapu najboljih u regionu – rekao je Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta.

Možda tajna uspeha i dugovečnosti ove predstave jeste i u rečima reditelja Milana Neškovića koji smatra da se retko dešava da grupa kvalitetnijih ljudi i umetnika pravi neku predstavu u težim životnim uslovima, što se u Kusom petliću jednostavno dogodilo. Povezanost između glumaca i gledalaca je ono što pozorište čini jedinstvenim i nezamenjivim, a „Kus petlić“ je pravi primer te čarolije.

foto:/ Narodno pozorište Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio