Prolećni sajam cveća do subote u centru grada – FOTO

Crveno da sluti na sreću ili belo na nevinost, ružičasto da priziva ljubav ili žuto da je ljubomorno čuva, cveće svih boja ovih dana ukrašavaće naš grad povodom Prolećnog sajma cveća koji u Subotici traje od danas, 15. pa do subote, 18. maja.

Preko 30 izlagača iz cele Srbije prikazaće ovih dana svoju bogatu ponudu sobnog i baštenskog cveća, ukrasnog bilja, kao i propratni baštenski program, a svako ko poželi da poseti sajam, može to učiniti od 8 do 19 časova, tokom naredna tri dana.

Cveće ulepšava život i inspiriše, pa ne iznenađuje što Subotičani podržavaju ovakve manifestacije – istakla je Milanka Kostić, član Gradskog veća zadužena za oblast kulture.

Subotica i Subotičani vole cveće, to se vidi po balkonima i terasama, tako tvrdi Dušan Kontić, organizator ovogodišnjeg Sajma cveća.

Imamo goste od juga Srbije do Horgoša, zastupljeno je mnogo izlagača koji predstavljaju brojne rasadnike i proizvođače različitih vrsta cveća. Došli su iz Kruševca , Jagodine, Vrnjačke Banje i mnogih drugih mesta. Trenutno najtraženija biljka je „ruža stabljašica“ koja je zastupljena u skoro svakom dvorištu. Sve zavisi ko kakav prostor ima, određene tuje i borovi uvek su dobar izbor, apsorbuju  prašinu i prave hlad i po meni su najzahvalnije biljke. Razne vrste kaksusa takođe su veoma popularne za stanove. Aktuelno je i balkonsko cveće koje uz neke solarne lampe ili uz začinsko bilje može jako lepo da izgleda, a bosiljak i lavanda odbijaće i muve i komarce. No, koje god cveće da odaberete treba znati da ono traži negu i da ima osećanja – poručujen Kontić budućim kupcima.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio