Sinoćnji spektakl Roberta Lakatoša

Zvuci vrhunskog instrumenta Antonija Stradivarija iz 1709. godine pod gudalom neverovatno talentovanog mladog virtuoza Roberta Lakatoša, pružili su nesvakidašnji doživljaj onima koji su sinoć, 19. maja bili na koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra u Velikoj većnici Gradske kuće.

Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 35 P. I. Čajkovskog, jedno od najlepših i najzahtevnijih dela za gudački instrument, izvođeno je pred subotičkom publikom pre više od dve decenije, a ovaj koncert bio je prilika da ga čujemo u svoj nejgovoj raskoši. Hvala svima koji su uveličali ovaj humanitarni koncert, čiji će prihod biti upućen Kolu srpskih sestara, kao pomoć onima kojima je najpotrebnija – rekao je nakon koncerta Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta.

Bio je ovo još jedan u nizu koncerta gde je Subotički simfonijski orkestar pokazao i dokazao da je ansambl koji sa pravom deli podijum sa izuzetnim solistima, a to mogu samo najbolji. Dela  P. I. Čajkovskog, Capriccio Italien op. 45 i Koncert za violinu i orkestar D-dur, op. 35 bila su pravi izazov i odlična prilika da se u to uverimo.

foto:/ Narodno pozorište Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio