Skoro milion penzionera koristi penzionerske kartice

Proteklo je nešto više od godinu dana kako je u Fondu PIO pokrenut projekat Penzionerska kartica nove generacije i šest meseci kako je kartica u primeni. Prema rečima direktora Republičkog fonda PIO, Relje Ognjenovića, primenom penzionerske kartice postignuto je zadovoljstvo korisnika koji su dobili mogućnost plaćanja roba i usluga uz popuste i dodatne pogodnosti, partnerskih firmi koje obezbeđuju pogodnosti, jer im je pojačan promet, kao i Fonda PIO i države, koji su na ovaj način direktno obezbedili bolji standard i kvalitet života najstarije populacije.

Naš osnovni motiv u vezi penzionerskih kartica bio je da omogućimo penzionerima da za novac kojim raspolažu dobiju više i u tome smo uspeli. Do sada nam se prijavilo preko 1,12 miliona korisnika koji su zainteresovani za dobijanje kartice, izrađeno je 98% kartica, a preko 80% je preuzeto i koristi se svakodnevno. Partnerske firme s kojima smo potpisali sporazume o popustima, a kojih je do sada preko 860, čine praktično svi najznačajniji privredni subjekti koji posluju u celoj zemlji, ali i brojne firme i preduzetnici koji su značajni na lokalnom nivou. Penzionerima je omogućeno da ostvare popuste na lekove i hranu, prehrambene proizvode i kućnu hemiju, ali i tehničku robu, prevozničke usluge, zdravstvene i laboratorijske usluge, usluge institucija kulture, sportske aktivnosti i slično – izjavio je Ognjenović.

Prijava za penzionerske kartice je i dalje aktuelna, za sve one koji se do sada nisu prijavili, kao i za nove penzionere koji prvi put ulaze u pravo. Na potpisivanju novih sporazuma kontinuirano se radi, aplikacija „Penzionerska kartica“ sa svim informacijama o firmama i popustima je dostupna besplatno na mobilnim uređajima, a penzioneri koji su se prijavili, a nisu još preuzeli svoju karticu, niti su je dobili preko pošte u periodu kada je pošta dostavljala na kućnu adresu, mogu doći u najbližu filijalu, službu ili ispostavu i, uz ličnu kartu, preuzeti svoju karticu.

foto:/ Fond PIO

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio