Sredinom maja koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Roberta Lakatoša

Subotički simfonijski orkestar prirediće domaćoj publici još jedan spektakl za uživanje u vidu koncerta koji će se, u organizaciji Narodnog pozorišta Subotica, dogoditi u nedelju, 19. maja, u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom u 20 časova. Koncertom će dirigovati Mikica Jeftić, a zvezda večeri biće prestižni violinista Robert Lakatoš.

Robert Lakatoš je umetnik svetskog nivoa, trenutno radi kao profesor na fakultetima u Novom Sadu i Beogradu, a drži i seminare po celoj planeti, solista je sa najprestižnijim orkestrima. Osvojio je najveća takmičenja u Americi, Španiji i Rumuniji. Na predstojećem nastupu izvešče Koncert za vioninu Petar Iliča Čajkovskog u D-duru, u pitanju je izuzetno zahtevan koncert koji se u Subotici poslednji put izvodio pre 20-tak godina – izjavio je Miloš Nikolić, upravnik subotičkog Narodnog pozorišta, uz naglasak da će predstojeći koncert biti humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva biće odvojena za Kolo srpskih sestara.

Još jedan kuriuzotet je da će Lakatoš nastupati na „stradivarijusu“ iz 1715. godine što će doprineti još većem užitku ovog jedinstvenog koncerta.

Kolo srpskih sestara je, prema rečima Dragane Cupać, najstarija tradicionalna humanitzarna organizacija osnovana 1903. godine, odmah posle Majskog prevrata, a čuvena slikarka Nadežda Petrović bila je jedan od osnivača. Naš grad je svoj prvi mesni odbor dobio još davne 1938 godine.

Organizacija se bavi humanitarnim i prosvetiteljskim delatnostima, a u okviru istih podstičemo i finansiramo i rad mladih talenata. Novac od koncerta biće prosleđen socijano ugroženim stanovnicima Subotice – naglasila je Cupać.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio