Sutra četvrta konferencija “Think-Tank“-a

Četvrta po redu konferencija pod nazivom Međunarodna mreža „Think-Tank“-a Instituta za pojas i put, pod pokroviteljstvom Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Vlade Srbije, biti održana 17. maja. Konferencija „Think-Tank”-a po prvi put će okupiti više od 50 istraživača iz Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike, a održaće se u Palati Srbija.

Delegacija iz NR Kine biće predvođena ključnim nacionalnim Centrom za inovacije i održivi transport Pekinškog saobraćajnog univerziteta, jednog od najprestižnijih na svetu sa koga potiče veliki broj razvojnih rešenja vezanih za železnički transport i infrastrukturu, a pridružiće im se vodeći istraživači iz Srbije i drugih zemalja obuhvaćenih saradnjom u okviru Inicijative „Pojas i put“.

U radu konferencije učestvovaće predstavnici velikih kineskih kompanija u Srbiji, kao i veliki broj zvanica iz više od 20 zemalja. Tom prilikom biće potpisan sporazum kojim se osniva Beogradski ogranak Centra za inovacije i održivi transport.

Izlaganja na konferenciji obuhvatiće teme geopolitičke dinamike i regionalne saradnje, prve decenije Inicijative „pojas i put“, posete predsednika Kine Si Đinpinga Evropi, infrastrukturne povezanosti nacija, kao i održivog zajedničkog razvoja i razmene među ljudima i poslovnih poduhvata.

Rezultati i zaključci sa konferencije biće prosleđeni relevantnim institucijama u Srbiji i Kini.

Institut je zadužen za implementaciju srednjeročnog plana podrške Inicijativi za pojas i put, jednog od četiri najznačajnija dokumenta potpisana u toku Foruma za saradnju u okviru pojasa i puta održanom 18. oktobra 2023. u Pekingu.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio