Tigrić i lemuri, nove bebe ZOO vrta Palić

Zbirka životinja ZOO vrta palić od 1. maja bogatija je za jednog tigrastog i dva prsenorepa drugara. Reč je o mladunčetu tigra koje je pristiglo iz zoološkog vrta iz Jagodine i bebama blizancima prstenorepih lemura koji su nedavno, u našem vrtu došli na svet.

Tigrić Naum ima deset meseci i poklon je ZOO vrta iz Jagodine.

Rođen je 25. avgusta prošle godine i kod nas se nalazi u objektu za tigrove, gde prostor deli sa našom starom tigricom. Pretežno je u toku dana napolju, a objekat je tako rekonstrisan da pristup spoljašnjem prostoru imaju obe životinje, putem sistema tunela. Oni se napolje puštaju naizmenično kako ne bi došlo do povređivanja. Prvo su držani u dva potpuno odvojena kampartmenta da ne bi imali dodire ni kroz rešetke međutim, ispostavilo se da je Naum toliko umiljat pa tigrovi uopšte ne pokazuju znake netrpeljivosti jedno prema drugom. Za sada se se naravno neće spajati ali je dobra vest da se među njima trenutno nalazi samo jedna rešetka kroz koju mogu da se njuškaju – kaže Sonja Mandić, direktor palićkog ZOO vrta.

Od direktorice smo saznali i da Naum voli da se kupa, pa svaki dan dosta vremena provodi u svom bazenu koji se nalazi u volijeri.

Jagodinski zoološki vrt nam je učinio veliku uslugu, ovo je divna razmena životinja u okviru zoovrtova Srbije i lep primer saradnje i razumevanja. Pre dve godine jedna grupa prstenorepih lemura iz našeg vrta otišla je za Jagodinu, a prilikom ovog transporta poklonikli smo tri bodljikava praseta – dodaje Mandić.

Kada već pominjemo prstenorepe lemure, ženka iz našeg vrta nedavno je na svet donela blizance, njihov pol se za sada ne zna jer su još veoma mali, a prema rečima direktorice Ustanove, u skorijem periodu u vrtu će biti još novih prinova o kojima ćete moći čitati putem LovaLova portala.

foto:/ Zoo vrt Palić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio