“Top Fighter” ponovo na vrhu

Takmičari Subotičkog KBK „Top Fighter“ učestvovali su na Prvenstvu Srbije u kik boksu, disciplini low kick, koje je proteklog vikenda održano u Lazarevcu. Učešćena ovom velikom takmičenju uzela su 64 kluba sa oko 250 takmičara. Subotičani su nastupali sa petoro takmičara koji su uspeli da osvoje dve zlatne i dve srebrne medalje.

Mlađi junior Aleksandar Tot u kategoriji do 51 kg, u polufinalu je pobedio na poene takmičara iz Zrenjanina, da bi u finalu izgubio od takmičara iz Beograda i ovog puta se zadovoljio srebrnom medaljom.

U stariji juniorima Martin Toldi u kategoriji do 67 kg, u četvrtfinalu je izgubio od takmičara iz Kragujevca, ali je stekao iskustvo više. Starija juniorka Milena Kovačević u kategoriji do 70 kg, u finalu bila bolja od takmičarke iz Niša pa je stigla do zlatnog odličja.

 

U seniorskom uzrastu, po prvi put u A klasi, nastupali su Milica Despotović i Nikola Lončar. Despotovićeva je u kategoriji do 52 kg u polufinalu pobedila takmičarku iz Novog Sada, da bi u finalu izgubila na poene, ali i imala tu čast da se bori sa dugogodišnjom reprezentativkom Srbije i višestrukom prvakinjom sveta u low kick disciplini, Saidom Bukvić. Osvojena srebrna medalja ujedno će sladoj Subotičanki biti i veliko iskustvo na početku seniorske karijere. Lončar je u kategoriji do 75 kg ubedljivo na poene pobedio u polufinalu borca iz Sefkerina, i takođe pobedio u finalu Nikolu Cvetkovića dugogodišnjeg reprezentativca Srbije čime je zasluženo osvojio zlatnu medalju.

“Zadovoljan sam rezultatom svojih takmičara na poslednjem Prvenstvu drzave u ringovnoj disciplini. Toldi skuplja iskustvo i polako sazreva ko borac. Tot je u tri ringovne discipline ovu godinu završio sa dve zlata i srebrom, takođe i Kovačevićeva koja je uspela da osvoji dva državna zlata u dve discipline. Despotovićeva i Lončar su prvi takmičari koji su u mojoj trenerskoj karijeri nastupali i osvojili medalje za klub na državnom prvenstvu u seniorskoj A klasi” – zaključio je Alen Heralić, trener KBK “Top Fighter” iz Subotice nakon sabiranja utisaka sa Prvenstva Srbije u kik boksu.

foto:/ Alen Heralić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio