U subotu u centru grada 24. “Streetvolleyball turnir”

Ovogodišnji 24. odbojkaški “Streetvolleyball turnir” će se održati u subotu, 25. maja, na Gradskom trgu u Subotici. Organizatori najavljuju prisustvo 1500 mališana, pre svega devojčica, jer je u Subotici ženska odborka najpopularnija, ovde se sakupljaju prva iskustva i poeni. Istog dana u sali Tehničke škole “Ivan Sarić”, 12 ekipa iz Slovenije i Srbije takmičiće se na turniru veterana.

Očekujemo oko 200 klubova iz regiona i oko 230 ekipa što znači da će svaki teren će biti pun. Biće osam uzrasnih kategorija, a najveće uzbuđenje startuje od 14 časova kada kreću finala. “Streetvolleyball turnir” je takmičenje koje okuplja najviše mladih, ima najdužu tradiciju u Srbiji i Evropi. Godine 2013. smo imali rekord, ali smo ga ove godine oborili. Odbojka će se igrati od 9 sati ujutro pa do 18 časova – istakao je Dragan Savić, organizator turnira uz poziv Subotičanima da posete turnir u što većem broju.

Turnir će se igrati na 20 terena gde će biti prisutno 20 sudija, očekujem da će sve proći kako treba i da će brojni posetioci dati podršku takmičarima – poručio je predstavnik Udruženja odbojkaških sudija Bačka, Stefan Obrenović.

Drago mi je da tradicija i dalje traje, ovde sam i ja počela pre pet godina. Drago mi je da se povećava broj devojčica i dečaka jer je to prelepo iskustvo kroz karijeru i život – napominje promoter ovogodišnjg turnira, Dragana Korolija, odbojkašica ŽOK Spartak.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio