U toku Međunarodna nedelje kretanja „Move Week“

Gradski savez Sport za sve Subotice u okviru Međunarodne rekreativne manifestacije „Move Weka 2024.“ koja traje od 27. maja do 02. juna organizuje besplatane rekreativne događaje “Javni čas rekreacije“ i pešačenje “Pokrenimo se zajedno“ koji su namenjeni svim kategorijama stanovništva, promovišu zdrav način života i važnost svakodnevnog vežbanja u cilju prevencije bolesti i očuvanja zdravlja. Događaji su usmereni ka promovisanju sportske rekreacije i očuvanju životne sredine.

“Javni čas rekreacije” i pešačenje “Pokrenimo se zajedno” su besplatani za sve građane.

U četvrtak 30. maja na Prozivci na platou ispred bazena od 18:00 do 19:30 časova organizuje se Javni čas rekreacije – promocija rekreativnog vežbanja i Zumba fitnesa u saradnji sa Sportskim savezom Grada Subotice. Okupljanje svih zainteresovanih građana koji žele da učestvuju je od 17:45 do 18:00 časova na platou ispred bazena na Prozivci.

U 18:00 časova program počinje desetominutnim laganim zagrevanjem i nastavlja se zumba fitnesom u trajanju od 15-20 minuta, zatim sledi 20 minutno rekreativno vežbanje, da bi se opet nastavilo sa zumba fitnesom u trajanju od dvadesetak minuta. Događaj se završava vežbama istezanja i opuštanja.

Po završetku manifestacije obaviće se čišćenje prostora na kome je održana manifestacija čime će se doprineti ekološkoj zaštiti okoline i promociji sportskih događaja bez otpada “Sport without waist“. Celokupni događaj prilagođen je svim uzrasnim kategorijam, a posebno deci i ženama uz stručno vođenje lica iz oblasti sportske rekreacije.

U nedelju 02. juna, u saradnji sa Planinarskim klubom Spartak održava se akcija rekreativno pešačenje „Pokrenimo se zajedno“ u okviru Move Weeka 2024. Start pešačenja je u 9:00 časova na Makovoj sedmici kod okretišta autobuske linije 3, po dolasku autobusa koji polazi sa Bajskog puta u 8:30. Staza je kružna dužine oko 9,5 km, a planirana aktivnost traje oko 3 sata. Akcija je namenjena svim kategorijama stanovništva, učešće je besplatno i mogu da se priključe svi zainteresovani građani.

foto:/ Sportski savez grada Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio