UG “Za Suboticu svim srcem” podelilo praznične poklon pakete

Udruženje građanja “Za Suboticu svim srcem” nastavlja sa humanitarnim akcijama i tokom uskršnjih praznika. Na Veliki petak, 3. maja, udruženje je u svojim prostorijama, za preko 30 najugroženijih porodica podelilo prehrambene pakete, a nekima su namirnice odnete i na kućnu adresu.

Odlučili smo se da se ova donacija održi pred Vaskrs. U paketima se nalaze brašno, ulje, šećer, mleko, testenine, pirinač i slatkiši za decu, uglavnom ono što je najpotrebnije svakom domaćinstvu, neke najosnovnije namirnice. “Banka hrane” i “Maxi” su organizatori ove akcije, njima ide najveća zahvalnost. Akcija je tokom tri dana organizovana u 25 Maxijevih objekata širom Vojvodine, a ukupno je prikupljeno 3.097 klilograma namirnica, od toga u Subotici smo prikupili oko 370 kilograma. Akcije najčešće organizujemo tokom Božića i Uskrsa, voleli bismo da ih bude i češće, sve zavisi od broja donacija – izjavio je za “LovaLova” portal Branko Prćić, predsednik Udruženja “Za Suboticu svim srcem”.

Ovim ovih donacija, Udruženje “Za suboticu svim srcem” je tokom proteklih godinu dana podelilo skoro sedam tona voća i povrća, a uskršnju akciju svojim nesebičnim zalaganjem pomogli su i volonteri studentske organizacije “Aisec” Subotica.

Kao i za sve što radimo u gradu, trudimo se da pokažemo da mi, studenti želimo dobro svima u Subotici. Sa UG “Za Suboticu svim srcem” aktivno sarađujemo već godinu dana i uvek se drage volje odazovemo na njihove pozive. Nekoliko naših članove je bilo i u prodavnicama gde su pomagali, bilo je lepo videti da su naši sugrađani zainteresovani da pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna kako bi lepo dečekali uskršnje praznike – izjavila je Ivana Jelenković ispred “Aisec”-a.

foto:/ Lovalova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio