Vučević – odnosi sa Mađarskom na najvišoj tački

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je juče, 22. maja sa ambasadorom Republike Mađarske u Beogradu Jožefom Mađarom o nastavku dobre saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Vučević je naglasio da su odnosi dveju zemalja dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji, zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju, poverenju i posvećenosti u jačanju partnerstva. Premijer je posebno apostrofirao ekonomsku saradnju sa Mađarskom, istakavši da se ona izuzetno dinamično razvija i da je poslednjih godina ostvarila rekordnu vrednost razmene, dodavši da će veliki podstrek u narednom periodu za sveukupnu saradnju biti završetak brze pruge Beograd–Budimpešta, kao i izgradnja naftovoda Mađarska–Srbija, koji bi trebalo da obezbedi veću energetsku bezbednost.

Vučević je izrazio zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije.

Ambasador Mađar se saglasio sa srpskim premijerom da su politički i ekonomski odnosi dveju zemalja na najvišoj tački i dodao da je uveren u to da će oni biti dodatno unapređeni u nizu drugih oblasti od zajedničkog interesa.

foto:/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio