Završena rehabilitacija ulice u Mesnoj zajednici Ker

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su juče, 21. maja danas radove na rehabilitaciji kolovoza u ulici Dinka Šimunovića, u Mesnoj zajednici „Ker“. Za projekat rehabilitacije kolovoza dužine 200 i širine četiri metra Grad je izdvojio 2,5 miliona dinara, a u tekućoj godini slični radovi planiraju se u ukupno sedam ulica, u dužini od 2,8 kilometara, za čega je iz gradskog budžeta opredeljeno 26 miliona dinara.

Nedavno su završeni radovi u ulicama Pere Tumbasa Haje i Užička, u Mesnoj zajednici “Ker”, zatim u ulicama Nikole Kujundžića i Atile Jožefa u MZ “Centar II”, kao i prehabilitacija ulice 51. divizije od ulice Jovana Mikića do Milutina Uskokovića. Nedavno smo u MZ “Zorka” završili i veoma važnu ulicu Proleterskih brigada, rehabilitaciju u dužini od 970 metara, od Zorkine do ulice Ferenca Bodrogvarija, gde je kolovoz proširen sa četiri na pet metara čime je podignut kvalitet bezbednosti saobraćaja. Vrednost ovih radova je šest miliona dinara – istakao je gradončelnik Subotice, Stevan Bakić dodajući da su pri kraju i radovi na rekonstrukciji i osposobljavanju bazena u Sportskom centru u Bajmoku.

Ovo je jedan u nizu od primera, konkretnih dela, koja potvrđuju da vodimo brigu o ravnomernom razvoju svih mesnih zajednica na teritoriji našeg grada – naglasio je Bakić.

Kada je u potanju ravnomerni razvoj svih mesnih zajednica u Subotici, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Ognjen Golubović naveo je da su trenutno u toku radovi na izgradnji dva sportska terena, odnosno dve teretane na otvorenom, u MZ „Aleksandrovo“ i „Makova sedmica“.

Uradili smo u potpunosti i jedan teren sa tartan podlogom u Bajmoku, a završili smo i projekat izgradnje parka u ulici 51. divizije, kod kružnog toka. Nadamo se da će već u septembru ili oktobru otpočeti prvi radovi na uređenju te površine. Mimo ovih radova, radimo i na uređenju parking mesta, ove godine ćemo uraditi oko 400 parking mesta, a radi se i oko dvadesetak projekata koji su vezani za nova asfaltiranja ulica, verujemo da ćemo dobar deo njih realizovati u toku ove godine – podvukao je Golubović.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio