75 godina igre i pesme KUD “Mladost 1947” obeleženo svečanim koncertom na Letnjoj pozornici

U petak, 31. maja Letnja pozornica na Paliću odzvanjala je u ritmu tradicije i folklora os ovih prostora, KUD “Mladost 1947” održalo je veliki koncert povodom jubileja – 75 godina postojanja i rada. Odlično raspoloženje bilo je dovoljno jako da otera i najavljivanu kišu, pa su brojne generacije koje su kroz “Mladost” prošle toom prethodnih sedam decenija imale priliku da pokažu šta je to što sjedinjuje njihove članove u ljubavi prema muzici i igri.

Publika je uživala u 20 tačaka programa, gde smo kroz igru, pesmu i muziku prikazali bogatstvo naše tradicije. Od najmlađih članova do iskusnih veterana, ukupno oko 180 učesnika dalo je svoj maksimum, a posebno smo ponosni na premijerno izvođenje jedne koreografije koju imaju samo dva KUD-a u Srbiji pored nas. Podržali su nas i značajni gosti, uključujući predstavnike grada Subotice, nekadašnje članove i rukovodioce našeg društva. Njihovo prisustvo učinilo je ovaj događaj još posebnijim. Puno gledalište od oko 900 građana stvorilo je nezaboravnu atmosferu i dodatno motivisalo sve izvođače – istakao je Robert Čepela, predsednik KUD “Mladost 1947” dodajući da su svi članovi, zajedničkim snagama dokazali da ljubav prema igri i tradiciji prevazilazi sve prepreke.

Ceo koncert je sniman od strane najeminentnijeg magazina u Republici Srbiji koji prati najznačajnija kulturno-umetnička društva.

Hvala svima koji su bili deo ovog nezaboravnog događaja i koji su doprineli da naša Mladost sija u punom sjaju – zaključio je Čepela.

foto:/ KUD Mladost 1947

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio