Evropsko zlato i srebro za srpske plivače

Srpski momci, članovi reprezentacije u disciplini muška štafeta 4×100 metara slobodnim stilom osvojili su sinoć, 20. juna, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se ovih dana održava u Beogradu.

Srbija je do zlatne medalje stigla rezultatom 3 minuta, 12 sekundi i 90 stotinki, a za našu zemlju plivali su Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna.

Srebro je osvojila reprezentacija Poljske (3:13.25), dok je bronza pripala Grčkoj (3:13.73).

Prethodnog dana, jedan od članova reprezentacije, 26-godišnji Andrej Barna osvojio je bronzanu medalju, takođe na Evropskom prvenstvu.

Subotičanin je u disciplini 100 metara kraul zauzeo treću poziciju vremenom 47,66 i tako osvojio bronzano odličje, prvo za Srbiju na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima nakon osam godina. Zlato je na ovom takmičenju osvojio Rumun David Popović vremenom 46,88 sekundi, a srebrnu Nandor Nemet iz Mađarske, sa vremenom 47,49 sekundi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je plivačima na osvojenoj zlatnoj medalji.

Bravo, šampioni! Naši Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Justin Cvetkov i Nikola Aćin osvojili su zlato u disciplini 4x100m slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Ponosni smo na vas! Neka ovaj nacionalni rekord bude podstrek za nove pobede! – poručio je Vučić na X platformi.

foto:/Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio