Izložba „Nevidljivi teret: Umetnički dijalog o transgeneracijskoj traumi“ u SGSU

Savremena galerija Subotica u subotu, 8. juna organizuje izložbu „Nevidljivi teret: Umetnički dijalog o transgeneracijskoj traumi“ autora Gorana Dragaša, Zorice Milisavljević, Selmana Trtovca. Izložba će trajati do 17. juna, a svečano ozvaranje zakazano je za sutra u 19 časova. Kustoskinja izložbe biće Nela Tonković.

Transgeneracijsko prenošenje traume, kao složen fenomen, ima dubok uticaj na pojedince i na društvo. Svakodnevica nas podseća na brojne probleme, koji svoja ishodišta imaju u neprerađenoj traumi i koji opterećuju i lične i društvene odnose. Razumevanje puteva, uzroka i posledica, transgeneracijskog prenošenja traume presudno je za suočavanje s tim opterećenjima i za rad na isceljenju.

Izložba „Nevidljivi teret: Umetnički dijalog o transgeneracijskoj traumi“ posetiocima predstavlja rad troje vizuelnih umetnika koji kroz svoje delovanje pokreću pitanja transgeneracijskog prenošenja traume: Goran Dragaš u mediju slike, Zorica Milisavljević kroz fotografije i audioinstalacije, Selman Trtovac putem crteža i objekata. Njihova različita istraživanja fokusiraju umetnost kao uporišnu tačku za mogućnost razgovora o traumi i za njeno prevazilaženje.

foto:/ Savremena galerija Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio