Juče kod Hale sportova organizovan humanitarni dan „Porodična karika humanosti“

Neformalna grupa „Naše malo nekome je sve“, juče, 16. juna organizovala je humanitarnu manifestaciju „Porodičnu kariku humanosti“, sve u cilju prikupljanja sredstava za našu sugrađanku, Sofiju Pranić. Kuvani su kotlići, prodavali su se razni kolači, sladoled, igračke, organizovani su sportski programi i razne igre za decu sa animatorima, kako bi se prikupilo dovoljno novca koji će petnaaestomesečnoj Sofiji omogućiti da nastavi lečenje u Americi.

Ni vrućina ni bilo šta drugo nije omelo naše kuvare da ukrste varjače i skuvaju ukusne obroke za sve nas. Sjajno druženje i mnogo pozitivne energije na jednom mestu. Ogromno hvala svima na izdvojenom vremenu i sredstvima, svim učesnicima, donatorima i onima koji su nas posetili. Ogromno hvala i sjajnom bendu koji nas je vrhunskim glasom i muzikom zabavljao. Uspeli smo da sakupimo 340.430 dinara, 265 eura i 2.000 forinti. Družimo se uskoro – poručila je Tijana Mijović ispred neformalne grupe “Naše malo nekome je sve”, dodajući da svako ko nije stigao na humanitarni dan, i dalje može pomoći Sofiji slanjem SMS-a sa brojem 1660 na 3030.

Puno mi je srce i sve ovo mi znači jer naravno, želimo da Sofija ozdravi, nismo se nadali da će ljudi ovoliko da se odazove. Tim lekara tek treba da se skupi na osnovu kojeg ćeo dobiti termin, još uvek ne znamo kada bi trebali da imamo termin za Ameriku – poručila je Katarina Pranić, Sofijina majka.

Brojni roditelji sa decom došli su kako bi podržali jučerašnju akciju i naglasili koliko je važno da humanost bude karika koja spaja sve ljude.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio