Lista “Aleksandar Vučić – Subotica sutra” pobednik na lokalnim izborima 2024. godine u Subotici

Nakon završetka lokalnih izbora održanih juče, 2. juna, od 100 odsto prebrojanih glasova sa 102 biračka mesta, Srpska napredna stranka odnela je apsolutnu većinu. Koalicionoj listi “Aleksandar Vučić – Subotica sutra” poverenje je dalo 25.887 Subotičana odnosno 51,28 odsto glasača. Druga po broju osvojenih glasova je lista „Dr Balint Pastor – Savez vojvođanskih Mađara“ za koju je glasalo 13.779 birača čime je osvojila 27,30 odsto glasova. Treća po broju osvojenih glasova je lista „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ koju čini koalicija stranka Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata, za koju je glasalo 7.720 građana, odnosno 15,29 odsto glasača.

Četvrta po osvojenim glasovima bila je lista “Za prevednu Suboticu DSHV – Stranka pomirenja i pravde – Tomislav Žigmanov” za koju je glasalo 2.182 birača odnosno 4,32 odsto glasačkog tela.

Ispod cenzusa ostala je lista “Za kulturnu Suboticu” za koju je glasalo 913 birača, odnosno 1,81 odsto.

U naredni saziv Skupštine grada Subotica prema preliminarnim podacima, ući će lista “Aleksandar Vučić – Subotica sutra” sa 35 odbornika, Savez vojvođanskih Mađara sa 19 odbornika, “Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković” sa 10 odbornika i za “Pravednu Suboticu – DSHV – Stranka pomirenja i pravde – Tomislav Žigmanov” sa 3 odbornika.

Veličanstveno veče za listu „Aleksandar Vučić – Subotica sutra”, ne smemo da zaboravimo da zvanje “Počasnog građanina Subotice” sa ponosom nosi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Ovo je njegov grad, takav je i rezultat večeras. Rezultat je istorijski, 51,28 odsto, to nijednoj listi nije pošlo za rukom – izjavio je sinoć, nakon završetka glasanja Stevan Bakić, nosilac loste “Aleksandar Vučić – Subotica sutra”.

Nebrojano puta sam govorio da neizmerno verujem i imam neograničeno poverenje u moje Subotičane, da će oni znati da procene za koga treba glasati i kome najviše veruju. Naročito za prethodne četiri godine, oni su nagradili ovakvim poverenjem naš rad, trud i našu brigu o njima. Od srca veliko hvala Subotici – naglasio je Bakić u svom obraćanju, dodajući da ovakav rezultat znači ogromno poverenje ali i ogromnu obavezu da se uradi sve ono što je obećano.

Bakić je poručio da će saradnja sa Savezom vojvođanskih Mađara da se nastavi jer je ova stranka strateški i koalicioni partner.

foto:/ Igor Preradović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio