Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 17. do 23. juna

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 17. do 23. juna sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL mreže saobraćajnih policija Evrope, u petak 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“ kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine na području grada Subotice i opština Bačka Topola i Mali Iđoš, isključila iz saobraćaja 604 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 135 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

foto: MUP Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio