Milica Despotović osvojila zlato na Svetskom kupu u Budimpešti – FOTO

Proteklog vikenda u Budimpešti je održan 29. Svetski Kup u kik boksu, koji je trajao od 14. do 16. juna. Učešće je uzelo 50 zemalja sa 2250 takmičara. Takmičenje je bilo u tri ringovne i četiri tatami discipline. Kik boks klub „Top Fighter“ iz Subotice je drugu godinu za redom učestvovao sa svoja tri predstavnika, Milica Despotović takmičila se kao reprezentativac Srbije, a klub su još predstavljali i Martin Toldi i Stefan Repčen. Stručni štab Srbije predvodio je selektor Siniša Vladimirović, a našu zemlju predstavljalo je ukupno 45 reprezetativaca. Prema rečima trenera kluba, Alena Heralića, u pitanju je najjači Svetski Kup u kik boksu za reprezentacije i klubove.

Milica Despotiović je kao senior, u okviru reprezenctacije osvojila zlatnu medalju u disciploni low kick, u kategodiji do 52 kg. To je prva značajna medalja sa međunarodnog takmičenja. U polufinalu je pobedila reprezentativku Poljske, dok je u finalu pobedila takmičarku iz Austrije.

Kada su u pitanju druga dva predstavnika kluba, Martin Toldi je među starijim juniorima uspeo da osvoji bronzu  u kategoriji do 63,5 kg, u disciplini K1. Toldi je polufinalu je izgubio od predstavnika Poljske.

Stariji kadet Stefan Repčen, je u tatatmi disciplini „kick light“ izgubio u eliminacijama.

Reprezentacija Srbije osvojila je 17 zlatnih, 10 srebrnih i 9 bronzanih medalja u zauzela visoko četvrto mesto u ukupnim plasmanu.

Drugu godinu za redom ostvarili smo dobar uspeh, Milica je ove godine ponovila uspeh kluba iz prošle godine kada je Nikola Lončar kao mlađu junior osvojio Svetski Kup, ove godine njoj je pripala čast da učini ponosnim svoj grad i svoj klub i da osvoji seniorsko zlato za Srbiju. Posle osvojenog zlata Nikole lončara na Balkanskom prvenstvu, ovo je još veći i značajniji rezultat za našu zemlju sa međunarodnih takmičenja. Martin Toldi je još uvek mlad borac koji je u razvoju, na ovom jako takmičenju, u polufinalu je dobio dosta iskusnog reprezentativca Poljske, ali je takmičenje svakako veliko iskustvo u njegovom napredovanju ka vrhu, ova bronzana medalja će mu biti podstrek za dalje uspehe. Kao klub želimo da se aktiviramo i na tatami disciplinama koje su dosta specifične i gde, po prvi put, kao klub uzimamo učešće na međunarodnom takmičenju. Srbija još uvek treba dosta da radi na tom polju. Stefan Repčen je izgubio od Ukrajinca u eliminacijama, ova disciplina je još novina za nas koju moramo tehnički i taktički bolje da savladamo. Imao želju i cilj da u narednom periodu i na vovm polju ostvarimo odlične rezultatue – poručio je Heralić u izjavi za „LovaLova“ portal.

foto:/ Alen Heralić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio