Premijera predstave „Želim da budem normalan“ u Dečjem pozorištu

Zanimliva predstava „Želim da budem normalan” u režiji bugarskog reditelja Todora Valova, danas, 26. juna premijerno će biti odrigrana na sceni Dečjeg pozorišta Subotica, sa početkom u 18 časova. U pitanju je neobična horor lutkarska komedija koja obiluje likovima, maskama i raznim vrstama lutaka. Glavni likovi su veštice Klara i miš Rudolf.

Glavna poruka je da svako pronađe sreću u životu, da prati sebe i svoje srce. To je jedini razlog da se osećamo srećnima, srce zna ono što treba. Predstava je namenjena deci starijoj od sedam godina, a biće veoma zabavna i mamama, tatama, bakama i dekama – poručuje reditelj Todor Valov.

Uloga koju igram je uloga veštice Klare koja je ustvari dobra veštica. Ono što je za mene bilo izazovno jeste što je lutka zaista gigantska i velika, predviđena je za animaciju udvoje, ali kroz treninge na akademiji naučimo da se nosimo i sa ovakvim problemima. Svaki tehnolog će lutku da napravi po sopstvenoj ideji, a pred nama glumcima je zadatak da istražimo lutku, animiramo je da bude što prirodnija i što vernija ljudskom obliku – istakla je Jasmina Pralija, glumica iz Hrvatske koja, nakon sedam godina ponovo sarađuje sa našim Dečijim pozorištem.

Radoznalog miša željnog promena tumači mladi glumac, Marko Vujević kojem će ova predstava biti i debitantska.

U predstavi igram Rudolfa, slepog i običnog miša. On je to odlučio jer je čuo da su pravi miševi bolji od slepih miševa, a kasnije dolazi do saznanja da je najbolje da budemo onakvi kakvi smo istinski u srcu. Za mene je ovo prva lutkarska predstava, gde je lukarska animacija u prvom planu, što mi je izazov jer sam završio dramski akademiju. Uz kolege sam mnogo naučio, a čuo sam i kritiku reditelja da sve bolje radim sa lutkom, Rudolf je ta mene jedno veliko iskustvo – istakao je Vujević.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio