Sa sednice Vlade Republike Srbije

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici više dokumenata – memoranduma o razumevanju o saradnji i protokola između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, koji se odnose na oblasti kulture, prosvete, poljoprivrede, trgovine, turizma, brige o porodici i dijaspore.

U cilju prevencije i zaštite zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, u vezi sa poslovima koje obavljaju, Vlada je na današnjoj sednici predložila da se u Krivičnom zakoniku propiše posebno krivično delo i posebne kazne za napad na zaposlene u zdravstvenim ustanovama.

Vlada Srbije usvojila je odluke o broju budžetskih studenata na osnovnim, integrisanim, master i doktorskim studijama za školsku 2024/25. godinu.

Doneta je i Uredba o utvrđivanju godišnjeg Programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2024. godinu, čiji je cilj unapređenje stočarske proizvodnje i genetskog kvaliteta u stočarstvu. Programom za tekuću godinu utvrđuju se  obim i vrste mera kod velikih i sitnih preživara, kopitara, u svinjarstvu, živinarstvu, pčelarstvu i akvakulturi, kao i obim i način raspodele sredstava za sprovođenje ovih mera.

Članovi Vlade usvojili su rešenja o dodeli novčanih nagrada za rezultate i osvojene srebrne i bronzane medelje u olimpijskim sportskim disciplinama u džudou i taekvondu u iznosu od 15.000 za srebrnu medalju i 10.000 evra za bronzanu medalju u dinarskoj protivvrednosti.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio