Spartak započeo pripreme za sezonu 2024/25.

Subotički prvoligaš, FK “Spartak Ždrepčeva krv” krenuo je sa letnjim pripremama za predstojeću 2024/25. sezonu superlige Srbije.

Sezona je završena, nije bila uspešna u smislu rezultata jer se nismo plasirali u plej-of što je bio primarni i osnovni cilj. Sa druge strane možemo biti zadovoljni kako smo igrali od dolaska Miloša Kruščića na čelo stručnog štaba, od osam utakmica ostvarili smo četri pobede i četiri nerešene utakmice. Sad je bitno da za novu sezonu prenesemo ovaj momentum na nastupajuće pripreme, da od prvog kola krenemo u istom ritmu – istakao je Nikola Simović, predsednik FK “Spartak Ždrepčeva krv”.

Prema njegovom mišljenju, protekla sezona bila je sa druge strane uspešna kada je u pitanju poslovanje kluba. Ostvareno je pet izlaznih transfera, oboren je rekord kluba po pitanju obeštećenja transferom Krstića u Švedsku, pojedini igrači prodati su u lige višeg ranga i pomerene su granice koje obezbeđuju finansijsku stabilnost kluba.

U novoj sezoni, cilj je plej-of i to je minimum koji je prihvatljiv za klub kao što Spartak, kako zbog tradicije tako i zbog kvaliteta naše ekipe i igrača, mislim da apsolutno zaslužujemo da budemo u prvih osam – rekao je Simović, najavljujući da će fudbalski stadion u Subotici u novoj sezoni dobiti hibridni terena koji će mnogo značiti. Radovi će početi za par dana i biće gotovi do prvog, eventualno drugog kola.

Takođe smo uspeli da obezbedimo dva nova pomoćna travnata terena, gde radovi takođe počinju u narednih nekoliko dana, a očekujemo da će trajati do kraja kalendarske godine. Od januara ćemo imati fantastične uslove za rad i to je veliki korak koji nas očekuje u nadolazećoj sezoni – poručio je Simović, dodajući da će, kada je u pitanju prelazni rok, sigurno biti dosta izlaznih tramnsfera, interesovanje je veliko za igrače Spartaka koji u ujedno i treća najmlađa ekipa u ligi Srbije.

Sa novim pojačanjima neće se žuriti jer je veći broj fudbalera obezbeđen u toku protekle sezone.

Prozivka je danas počela, tu su igrači koji su bili na pozajmici, igrači koji su se iz škole priključili prvom timu, pa ćemo polako sastavljati ekipu u narednom periodu i siguran sam da ćemo biti spremni da od prvog kola imamo jedan oformljen kostur kada je kadar u pitanju – zaključio je Nikola Simović u svom obraćanju.

Kad već govorimo o igračkom kadru, par igrača nas je napustilo, par se vratilo sa pozajmica, na moje veliko zadovoljstvo prekjučeno je dosta igrača iz omladinske škole, a imam jednu žal, zbog velike gužve i velikog broja igrača koje već imamo pod profesionalnim ugovorom, nismo uspeli još neke momke da nagradimo da počnu sa nama pripreme, ali biće i za to prostora sigurno. Nećemo žuriti u prelaznom roku sa izlaznim transferima, reagovaćemo sa dolaznim trafnsferima, znamo koje su nam pozicije preko potrebne kada su u pitanju pojačanja. Imamo kvalitetan sastav i dobre igrače – rekao je sportski direktor FK “Spartak Ždrepčeva krv”, Ljubiša Dunđerski.

Trenažni proces je startovao danas, 14. juna, a uskoro kreću i pripremne utakmice.

Juna 22. prepodne igramo protiv Tekstilca, novog superligaša, ići će naša kombinovana ekipa, a igraćemo na terenu Bačke pošto će naš teren da se radi. U popodnevnim časovima putujemo za Novi Sad da igramo sa Vojvodinom sa ekipom koju će šef da odredi. Posle toga, 24. juna odlazimo na Zlatibor, našu staru bazu, tamo imamo četiri kontrolne utakmice koje su već zakazane, 26. juna igramo sa Bečićem, prvakom Crne Gore, 30. juna igramo protiv kluba Apoel, prvaka Kipra, 5. jula kombinovana ekipa igraće protiv Slobode iz Užica, a 6. jula igramo protiv Arsenala iz Tivta. U dogovoru sa šefom, imali smo plan da izbegnemo naše prvoligaše jer stalno igramo sa istim ekipama, a ubzo počinje i prvenstvo” – poručio je Dunđerski, uz nadu da će igrače Spartaka poslužiti zdravljen i dobar rad kako bi se u novoj sezoni došlo do cilja – plasmana u prvih osam klubova Srbije u okvitu Mocart bet superlige.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio