„Spasovdanske svečanosti“ od 8. do 13. juna

Subotička Crkvena opština i hor Sveti Roman Melod organzuju “Spasovdanske svečanosti” povodom hramovne slave Svetog Vaznesenja Gospodnjeg. Program svečanosti se realizuje u tri dana. Svečano otvaranje Spasovdanskih svečansti će biti 8. juna u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg sa početkom u 19 časova koncertom hora Sveti Roman Melod sa gostima Đakonom Ognjenom Zvekićem i Serafimom Astahovim.

Sledeći program će biti organizovan u Srpskom kulturnom centru Sveti Sava 11. juna sa početkom u 19 časova. U pitanju je duhovna tribina na kojoj će besediti otac Vitalije iz manastira Studenica.

Centralna svečanost će biti 13. juna u četvrtak počevši od svete liturgije koja počinje u 9 časova u Hramu Vaznesenj Gospodnjeg. Zatim će u 17 časova istog dana krenuti Litija sa Prozivke od Hrama Svetog Nektarija Eginskog preko ulice Braće Radić, centra grada, ulice Dimitrija Tucovića Zmaj Jovine ulicaepa do Hama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg. Večernja služba počinje u 18 časova nakon koje će početi kulturno umetnički program u porti Hrama.

U programu učestvuju učenici Muzičke škole sa odseka za tradicionalno pevanje, solistkinja Jana Stevanović, učenica gimnazije, Neca. U nastavku programa nastupa etno grupa Iskon koja će održati celovečernji koncert. Srdačno pozivamo sve sugrađane da sa nama podele radost praznika.

foto:/ Subotička Crkvena opština

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio